Regler vid körning

Regler vid våra körningar.

 

Bullergränsen är 95 dB vid så kallad "förbikörningsmätning". Är du osäker på att din cyckel klarar det rekommenderar vi att du monterar på originalljuddämparen. Klarar man ej bullerkravet får man ej fortsätta.

 

Avsiktlig bakhjulsåkning eller lek och stoj är ej tillåtet. När man åker in i depå visar man det genom att i god tid hålla upp vänster arm och lägga sig till vänsterkant på banan. Korsar ej banan diagonalt strax innan man kommit på att man ska in i depån för att kompisen tydligen skulle av där.

 

Omkörningar är tillåtet i alla grupper. I grupp Lugn/medel sker dock omkörningar med stor respekt för sina medtrafikanter. Inga bromsdueller in i kurvorna är tillåtna i denna grupp. Tänk på att det är den som blir omkörd som avgör om omkörningen är ok. Detta för att alla ska få ut så mycket som möjligt av körningen som möjligt utan att behöva kanna sig rädd för att "vara ivägen" för någon som är snabbare. Visa respekt för varann så har vi mycket roligare!

 

Vid ev omkullkörning stannar första mc med sidostöd, alla andra åker lungt in i depå. Förste man in i depå meddelar banpersonal.

 

På de körningar vi har med leverantörer som erbjuder motorcyklar för provkörning på banan utgår en självrisk om man lägger om kulle en sådan hoj. Den kan skilja sig från fall till fall. Fråga innan ni lånar motorcykel motorcykel vilka förutsättningarna är vid ev krasch. Seva Racing hålls ansvarslösa vid ev skadeståndskrav..

 

Alla måste bära godkänd skyddsutrustning d.v.s. hjälm, skinnställ, handskar, stövlar och ryggskydd.

 

Inskrivning: Mellan 7.30-8.00 kom i tid!

 

kl. 8.30 är det förarmöte där vi går igenom regler och dagens schema.

 

Alla skall vara medvetna om att på motorbana som är inhägnat område och att all åkning sker på egen risk.

 

Man ska vara medveten om att arrangören och banägaren inte har någon särskild försäkring som gäller vid olycka och att arrangören eller banägaren inte kan hållas ersättning och ansvarsskyldig vid olycka och ej heller andra eller tredjepart person.

 

OBS anmälan till bankörning är bindande. Vi har ingen återbetalning vid t ex regn eller liknande. Kan man inte åka och vill bli av med sin plats så rekomenderar vi vår Facebooksida alternativt Sporthoj.com.

 

Bokning görs via mail till Bokning@sevaracing.se. Du får ett bekräftelsemail av oss. Då betalar du in summan till bg675-4550 och märker inbetalningen med ditt namn. Inom ett par dagar får du ett kvitto skickar via din mail.